Yritys

Stonelement Oy

Stonelement Oy valmistaa laadukkaita luonnonkivielementtejä, ja sen tuotevalikoimaan kuuluvat kivimuurit ja -aidat, kiviportaat, kävelyväylät ja kulkuluiskat, istutusaltaat, kiviseinät ja rakennuksien luonnonkiviperustukset. Kaikki valmistamamme tuotteet soveltuvat niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Yrityksemme tuotantotilat sijaitsevat Orivedellä.

Stonelement käyttää kaikissa tuotteissaan suomalaista luonnonkiveä. Suomalaisesta luonnonkivestä valmistettu kivielementti on ympäristöystävällinen, monipuolinen, laadukas ja kestävä tuote. Kivivalikoimaan kuuluvat mm. liuskekivet, vuolukivet, eriväriset graniitit ja diabaasit ja mm. grafiitinmusta Sarvivälke-kiillegneissi.

Luonnonkiviasennuksista teolliseen käsityöhön

Innostus luonnonkiviin syntyi 30 vuotta sitten kivilouhoksella, missä veljekset Raimo ja Teppo Vuohelainen pyörittelivät ensimmäisiä kiviä kesätöikseen. Myöhemmin veljekset siirtyivät kiviasennusten pariin, mikä antoi vankkaa käytännön kokemusta perinteisestä käsityöstä. Vuosien varrella kiviasennuksia toteutettiin käsityönä mm. Sokos-hotelleihin, MTV 3:n T.i.l.a. -ohjelmaan, Nelosen Huvila ja Huussi -ohjelmaan ja moniin muihin vaativiin edustuskohteisiin.

Perinteisessä luonnonkivikiviasennuksessa on monta rakennekerrosta: paikallavalettu betonirakenne, luonnonkiven asennuslaastikerros ja jälkisaumauskerros. Näiden eri rakennekerrosten kuivumis-, kosteus-, lämpö- ja kutistumiskäyttäytyminen ovat yksilöllisiä ja aiheuttavat suuria riskejä pinnoitteen kiinnityksen ja vesitiiviyden kannalta. Työmaalla ollaan väistämättä sateen ja pakkasen armoilla vuodenajasta riippuen. Perinteisen asennuksen valmistusnopeus on muutamia neliöitä päivässä, edellyttäen että paikallavalurakenteet tai muuratut rakenteet on valmiiksi rakennettu.

Näihin ongelmakohtiin veljekset lähtivät kehittämään ratkaisua ja siten syntyi idea teollisena käsityönä valmistettavista luonnonkivielementeistä, joissa yhdistyvät perinteinen käsityö ja modernin elementtitehtaan tuotantotekniikka. Stonelement Oy perustettiin vuonna 2013.

Laatu ja tuotekehitys

Voidaksemme tarjota laadukkaita tuotteita olemme panostaneet alusta alkaen tuotekehitykseen. Kivielementtijärjestelmämme on kehitetty suomalaisena rakennusinsinööri- ja arkkitehtisuunnitteluna ja yli 25 vuoden kokemuksella suomalaisesta liuskekivestä. Tuotekehityksessä on käytetty Suomen parhaita alan asiantuntijoita, ja kehitystyössä ovat olleet mukana myös Tampereen Ammattikorkeakoulu, Tekes ja Keksintösäätiö.

Elementtien valmistuksessa työntekijämme edustavat suomalaista erikoisosaamista, ja tuotteidemme korkea laatu on tavaramerkkimme ja yrityksemme kunnia-asia. Yrityksemme laadunvarmistus ja jatkuva kehitystyö takaavat korkealaatuisen elementtirakenteen, joka ikääntyy arvokkaasti vuodesta toiseen. Laadunvarmistuksesta tuotannossa vastaa aina tuotannon oma betonilaborantti, ja kaikki kohteet suunnitellaan mittatilaustyönä luotettavalla suomalaisella rakennusinsinööriosaamisella. Stonelement Oy on kehittänyt suomalaiseen maankäyttö- ja rakennuslakiin ja eurooppalaiseen standardisointiin perustuvan, yrityksen sisäisen Stonelement Eurocode -laadunvalvontajärjestelmän.

Ekologisuus ja esteettisyys

Tuotteiden laadukkuuden lisäksi tuotteissamme korostuvat ekologisuus ja esteettisyys.

Vaikka kivi on Stonelementin tuotteissa pääosassa, betonia käytetään osana rakennetta. Ja koska betonin hiilijalanjälki on merkittävä, tuotantomme lähtökohtana on ”vähemmän betonia, enemmän kiveä”. Patentoitu kivielementtijärjestelmä mahdollistaa jopa 30 %:n betonin säästön luonnonkiven korvatessa betonin elementtirakenteessa. Tämä on merkittävä tekijä verrattaessa Stonelement-kivielementtejä tavanomaisiin betoniteollisuuden tuotteisiin ja betonielementtiteollisuuden hiilijalanjälkeen. Kivielementin hiilijalanjälki on pieni, ja sen luonnonmateriaalit ovat lähes 100-prosenttisesti kierrätettävissä. Tietyissä tuotteissa hyödynnämme kivielementeissä myös kiviteollisuuden sivukiveä. Monet elementeistämme ovat myös helposti siirrettäviä, mikä mahdollistaa niiden uusiokäytön.

Toimintamme tukee kestävää kehitystä. Yrityksemme energiantuotanto perustuu maalämpöön ja uusiutuvaan bioenergiaan. Energiatehokkailla ratkaisuilla käytämme vain 50 % energiaa tavanomaiseen työmaarakentamiseen verrattuna. Stonelement-tuotteiden käyttö rakentamisessa on ympäristöystävällistä myös kuljetuksen kannalta, sillä työmaalle tulee vain yksi kuorma eikä paluurahteja tarvita.

Yrityksemme hiilijalanjälki hyvitetään metsänistutuksin Orivedellä, Eräjärven metsissä. Hiiltä sidotaan moninkertaisesti yrityksen hiilijalanjälkeen verrattuna uuden kasvavan metsän avulla. Vuonna 2022 istutimme 1 800 lehtikuusta ja 460 tervaleppää.

Luonnonkivi on ajaton ja kaunis materiaali. Näin ollen meille on luonnollista, että myös valmistamiemme tuotteiden on täytettävä esteettiset laatuvaatimukset. Stonelement-tuotteissa ulkonäkö onkin ainutlaatuinen: edes luonnonkivialan ammattilainen ei erota, onko rakenne valmistettu ja toimitettu elementtinä vai rakennettu hitaasti työmaalla.

Asiakaslähtöisyys

Suunnittelemme ja valmistamme jokaisen asennuskohteen mittatilaustyönä suunnittelijoiden ja tilaajien toiveiden mukaan. Tarpeen vaatiessa toimimme myös tiiviissä yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa. Stonelement Oy käyttää suunnittelussa uusinta ArchiCAD-ohjelmistoa, joten yhteistyö suunnittelutoimistojen kanssa on mutkatonta.

Mikäli tuotevalikoimastamme ei löydy tarpeisiisi sopivaa vaihtoehtoa, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu. Pyrimme vastaamaan asiakastoiveisiin aina mahdollisimman joustavasti!

 

 

 


 

BisnodeHyvä luottokeilpoisuus

 

 

Stonelement Oy:n saamia kunniamainintoja:

Pirkanmaan yrityskummien vuoden 2022 kummiyritys

Vuoden 2023 innostavin yrittäjä, Oriveden kaupunki

Stonelement Oy:n perustajaveljekset Teppo (vas.) ja Raimo (oik.) Itävallassa edistämässä suomalaisen Stonelement kivielementtijärjestelmän vientiä Eurooppaan

Käytännön kokemus kiviasennuksista loi hyvän pohjan Stonelement Oy:n toiminnalle

Metsänistutusta Orivedellä, Eräjärven metsissä

Stonelement Oy:n tuotekehitystiimin jäseniä: Teppo Vuohelainen, Raimo Vuohelainen, Markku Oikarainen.